Een gelukkige boekenkast

“Ik zeg je jongen, toen mijn boeken naast die van jouw moeder kwamen te staan, waren ze opeens weer blij geschreven te zijn. Ik bedoel maar, mijn Jeroen Brouwers op hetzelfde plankje als haar Attilio Bertolucci, mijn Pierre Michon in de nabijheid van haar Eugenio Montale, mijn Panos Karnezis naast haar Yasunari Kawabata, mijn Maurice Pons in dezelfde wijk als haar Goffredo Parise (una storia d’amore molto forte, verklapte de achterflap). Het was een gelukkige boekenkast. Onze leesvoorkeuren smolten samen als wijzelf. Meer dan twintig titels hadden we dubbel. Je keek naar onze bibliotheek en je wist het in een oogopslag: die twee hebben de slagboeg beet, voorbij elke vergelijking horen zij samen!”

Pierre in ‘De zomer hou je ook niet tegen‘, het boekenweekgeschenk 2015, geschreven door Dimitri Verhulst

Advertenties