Nederlanders maken zich zorgen over geluk

Op deze site staat:

Nederlanders maken zich grote zorgen over het geluk van toekomstige generaties. Anno 2014 geeft 62% van de bevolking gelukkig te zijn, in de toekomst wordt verwacht dat het percentage gelukkige Nederlanders is gedaald naar slechts 32%. Dit blijkt uit het ‘Namens Nederland’ onderzoek van McKinsey & Company, waaraan meer dan 100.000 Nederlanders meededen.

Doelstelling van het onderzoek is om een visie van Nederland te ontwikkelen: iedere Nederlander kon de afgelopen maanden op een speciale website aangeven hoe hij of zij wil dat Nederland er over tien jaar uit moet zien. Het onderzoek neemt alle belangrijke socio-maatschappelijke thema’s onder de loep, zoals economie, zorg, onderwijs, arbeidsmarkt, leefomgeving en belasting. Ook kijkt de studie naar hoe de burger zelf wil bijdragen aan de vormgeving van deze beleidskwesties.

Advertenties