Mr. Kanamori wil dat zijn leerlingen gelukkig zijn

“Een Japanse basisschoolonderwijzer bereidt zijn leerlingen voor op de Echte Wereld. Niet door de nadruk op ‘van je afbijten’ of ‘je mannetje staan’ te leggen, maar juist door luisteren, delen en verbinden. Niet door tegen problemen te vechten, maar door ze te accepteren voor wat ze zijn.

De Japanse documentaire Children Full of Life schetst een portret van de eigengereide onderwijzer Toshiro Kanamori en zijn klas. Kanamori geeft les op een lagere school in Kanazawa, ten noordwesten van Tokio. Hij houdt er een bijzondere visie op onderwijs op na. Hij wil dat zijn leerlingen gelukkig zijn, en dat worden ze volgens hem door naar elkaar te luisteren en voor elkaar te zorgen.”
Dat staat op omdenken.nl.

Bekijk hier de documentaire:

Advertenties