Arthur Japin over geluk

Auteur Arthur Japin heeft een aantal schitterende teksten over geluk, zoals:
“Het is niks en het is alles. Meer stelt geluk nu eenmaal niet voor. Ik heb het gekend, daar gaat het om. Gek dat het geheugen zo veel minder indruk maakt dan ellende.”
De Overgave

“Mijn onvolwassenheid is tegelijk mijn geluk en mijn ongeluk. Mijn trots en mijn ondergang. Het is de schat waaruit ik put en waarin ik elke dag de wil vind door te leven, zoals een kind vooruitgaat met het idee dat wat werkelijk van belang is binnenkort nog staat te beginnen.”
De droom van de leeuw

“Een vriend van me heeft zijn geliefde verlaten voor een ander en zich hierover vreselijk schuldig gevoeld, totdat iemand hem geruststelde met de verzekering dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn eigen leven. Ik geloof niet dat dit waar is. Juist niet. In de liefde is iedereen verantwoordelijk voor het geluk van de ander.”
Zoals dat gaat met wonderen

Geluk is toch je beste wraak
De man van je leven

Niets waaraan mensen zich zo lelijk kunnen verwonden als aan het geluk van een ander
Vaslav

Advertenties