De wereld van Sofie

Deze film is gebaseerd op het boek ‘De wereld van Sofie’. Twee ondernemende tienermeisjes komen terecht in een wervelende speurtocht die tot antwoorden leidt op vele vragen, maar elke vraag roept weer nieuwe raadsels op. Op die manier schetst Jostein Gaarder een onderhoudend en origineel beeld van de wereld van de eerste Griekse filosofen tot vandaag. In het boek geeft hij aan: “Socrates stelt dat het onmogelijk is om gelukkig te worden als je tegen je overtuiging in handelt. En hij die weer hoe je een gelukkig mens wordt, zal dat ook proberen te bereiken. Daarom zal hij die weet wat juist is, ook het juiste doen. Want geen enkel mens wil toch graag ongelukkig zijn? Wat vind je zelf, Sofie? Kun je gelukkig leven als je voortdurend dingen doet waarvan je eigenlijk heel goed weet dat ze niet goed zijn?”

Advertenties