Feng Shui en geluk

Wena Brussaard schrijft op deze site over Feng Shui en geluk:

Feng Shui is een 4000 jaar oude Chinese wetenschap en betekent letterlijk wind en water, de twee belangrijkste natuurkrachten die Chi (energie) naar ons toe brengen. Chi wordt gedragen door de wind en wordt bewaard bij het water. Dat is waar de term Feng Shui vandaan komt. Chi kan energie betekenen, maar ook geluk, nieuwe mogelijkheden of levenskracht. Feng Shui gaat uit van de filosofie van drie aspecten van geluk die ons beïnvloeden:

  1. Het hemelse geluk, waarmee we geboren zijn en geen invloed op kunnen uitoefenen.
  2. Het aardse geluk (Feng Shui geluk), dat ontstaat door onze omgeving, hoe wij wonen of werken
  3. Het menselijke geluk – de keuzes die wij zelf maken.

Het geluk van Feng Shui is alleen optimaal als het samengaat met even sterk geluk van de mensheid. Als u niet zelf werkt aan het vervolmaken van uw aards fortuin met veel passie en een positieve houding gaat uw goede Feng Shui helaas verloren. Volgens de Feng Shui leer kunt u dus voor 2/3 zelf uw geluk in uw leven bepalen.

Advertenties