Nederland in 2020 het gelukkigste land

Gelukscoaches David de Kock en Arjan Vergeer willen dat Nederland in 2020 het gelukkigste land is. Dat staat op http://tegenlicht.vpro.nl/nieuws/2013/februari/gelukscoaches.html. De site geeft aan:

“De doelstelling van David de Kock en Arjan Vergeer is nogal ambitieus. Heel Nederland gelukkig in 2020. Dat doen ze met hun boek ‘365 dagen succesvol’ en door het geven van seminars. Actie ondernemen is belangrijk, want: “alle kennis waar je niets mee doet, is ballast”. Deze spoedcursus van de 13 stappen uit hun boek helpt volgens de gelukscoaches dus niks, als je er niets mee doet.” Voorbeelden van die stappen zijn:

Ik hunker naar succes: Je grootste reden om aan de slag te gaan, is je verlangen. En hoever je bereid bent om voor dat verlangen te gaan. Schrijf het, spreek het uit en bedenk wat je anders had gedaan als je nu op je sterfbed had gelegen. Probeer een plaatje in je hoofd te zien van waar je echt naar verlangt.

Ik ben de baas: “je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen succes.” Afvragen of je ergens schuldig aan bent, is zinloos. Je moet je focussen op oplossingen, niet op problemen. Je grote probleem opdelen in kleine stappen en op die manier langzaam aan de oplossing werken. En daarbij positief denken en veel lachen.

Ik ben vrij: om echt vrij te zijn, moet je uit je comfortzone stappen. Hoe meer dingen je doet die je eigenlijk niet durft, hoe groter je comfortzone wordt. En hoe vrijer je bent om meer te doen. Daarnaast denk je vaak dat je van alles moet. Van je ouders, van je partner, van leraren. Als je je eigen kernwaarden formuleert, weet je wat je zelf wilt. En kun je vrij zijn.

Meer informatie over de gelukscoaches en hun boek staat op http://jouwbestejaar.nu/.

Advertenties