Reiki

Reiki

Het woord Reiki bestaat uit twee Japanse karakters: rei (‘geest’ of ‘ziel’) en ki (‘energie’ of ‘levenskracht’). De Japanner Mikao Usui is de grondlegger van wat hijzelf “Usui Reiki Ryoho” noemde. Hij ontwikkelde dit systeem oorspronkelijk als een weg naar geluk, harmonie en spirituele ontwikkeling. In het boek ‘Het ABC van Reiki‘ schrijft Els Valkenburg-Walsteijn:

“Reiki is een methode om energie op te nemen uit het energieveld en te gebruiken voor jezelf of anderen. Op fysiek vlak heeft ieder mens een immuunsysteem dat het vermogen heeft om lichaamsvreemde stoffen, zoals virussen, bacteriën, enzovoort onschadelijk te maken. Deze arbeid wordt onder andere gevoed door energie. We weten dat als we een goed werkend immuunsysteem hebben, we minder vatbaar zijn voor verkoudheid of een virus en eerder zullen herstellen als we toch iets opgelopen hebben. Op geestelijk vlak zorgt de energie ervoor dat je innerlijke kracht sterker wordt, waardoor je beter in je vel komt te zitten, wat weer effect heeft op je gezondheid. Met andere woorden: Reiki ondersteunt het zelfgenezend vermogen van lichaam en geest.”

De vijf Reikiprincipes zijn:

  1. Ik ben vandaag niet boos of geërgerd
  2. Ik maak me geen zorgen vandaag
  3. Ik ben dankbaar voor alles wat op mijn pad komt
  4. Ik werk vandaag met toewijding
  5. Ik ben vandaag vriendelijk tegen iedereen
Advertenties